Digitalisering av førerkortattester for optikere er på plass!

Vil gi en enklere hverdag for kunder, optikere og øyeleger.

Digital synsattest er lansert for alle landets optikere, og pasientene slipper å reise til trafikkstasjonen med en fysisk synsattest (Foto: Bujar Llukaj)

Statens vegvesen lanserer digital synsattest

Synsinformasjon er stolte over å presentere den nye digitale løsningen sammen med Statens vegvesen.
Den digitale synsattesten er tilgjengelig på https://www.vegvesen.no/synsattest 

-Det er et arbeid som har vært jobbet med over tid, og tilbakemeldingene som har kommet underveis i prosjektet, er at dette er en etterlengtet løsning, sier daglig leder i Synsinformasjon Tina Alvær

Kort fortalt vil denne løsningen være til fordel både for optikerne, Statens vegvesen og pasientene. 

-Tidligere måtte synsattesten leveres på trafikkstasjonen. Nå kan alle landets optikere og øyeleger levere digitale synsattester fra pc eller smarttelefon til Statens vegvesen. Den nye løsningen vil gjøre det enklere for aller parter – optikere, øyeleger, kunder og Statens vegvesen, sier divisjonsdirektør Bodil Rønning Dreyer i pressemeldingen gjennom NTB.

Tjenesten er tilgjengelig fra 18.januar

Årlig mottar Statens vegvesen 25 000- 30 000 synsattester på papir knyttet til førerprøver/førerkort.

Den nye tjenesten som skal brukes av optikere og øyeleger er tilgjengelig fra 18.januar. Løsningen krever sikker pålogging og er lagt ut på https://www.vegvesen.no/synsattest. For pålogging benyttes bankID som igjen sjekkes mot HPR-registeret i forhold til autorisasjon til å kunne benytte denne tjenesten.

Vellykket pilotprosjekt med god hjelp fra bransjen

-Vi har hatt et vellykket pilotprosjekt de to første ukene i januar og har fått positive tilbakemeldinger fra syv fornøyde optikere. To av disse er optiker Nina Seljeseth i Specsavers i Skien og optiker Thor Magne Seland i Seland Optikk, Stavanger. Begge melder om et velfungerende system og store tidsbesparelser sammenlignet med papirversjonen, sier Bodil Rønning Dreyer.