Rekrutteringsarbeid over hele Norge

Optikerbransjen jobber aktivt med rekruttering for å sikre de beste søkerne til optikerutdanningen på Kongsberg. I år har administrasjonen deltatt på utdanningsmesser i Kristiansand og Ålesund for å synliggjøre optometri for potensielle søkere.

Administrasjonen er imidlertid ikke de eneste som er aktive og deltar på fag- og yrkesmesser. Optikere over hele landet har denne vinteren stått på stand for å rekruttere til yrket. Det har vært optikere fra nord til sør som har bidratt ved å ta en aktiv rolle. Det har blitt sendt ut over 1000 brosjyrer denne våren, og i tillegg har flere fått markedsmateriell fra BliOptiker.

Alle medlemmer i Optikerbransjen kan ta kontakt på post@optikerbransjen.no og få tilsendt BliOptiker-merch om de ønsker det.

Rekrutteringsarbeidet i fjor førte til en økning i antall søkere til studiet, og optometri var det eneste helserelaterte utdanningen på Kongsberg som hadde en økning i antall søkere. Det ble også tatt opp 10 flere søkere sammenlignet med 2022. Vi håper på like gode resultater i år.

I arbeidet med å rekruttere de beste studentene, sponser vi innlegg i distrikter der dekningen av optikere er lav. Dette gjør vi i samarbeid med kommunikasjonsavdelingen ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Her ser vi at vi på en god måte når ut til unge og får synlighet for utdanningen.

Høsten 2023 deltok administrasjonen på Rådgiverforum sitt Landskurs for andre år på rad. Her møter vi rådgivere fra hele landet og får synliggjort utdanningen for de som skal veilede potensielle søkere.

Studentene ved USN deltar også aktivt i rekrutteringsarbeidet. De blir blant annet sendt ut på utdanningsmesser på vegne av universitetet, for å delta på stands og holde foredrag. Studenter driver også Instagram-kontoen BliOptiker, hvor de legger ut om studiene, hverdagen i Kongsberg og arbeidet de gjør på klinikken.

Samlet sett gjøres det mye for å sikre de beste søkerne til utdanningen. Det at flere får vite om utdanningen, er til fordel både for befolkningen og for den enkelte som vurderer å bli optiker. En stor takk til alle som har bidratt i rekrutteringsarbeidet!