Fremmer mangfold

Brilleland ga et tydelig svar da kjeden ble oppfordret til å forby hijab og kun ansette etnisk norske medarbeidere i sine butikker. Lederen svarte med at han garanterte inkludering og mangfold i kjeden. Det har skapt et stort engasjement i sosiale medier.
Kjedeleder i Brilleland Kjetil Engen. Foto: Dag Øyvind Olsen

Da kjedeleder Kjetil Engen fikk et brev på mandag, svarte han raskt.

Avsender av brevet var styreleder Oddbjørn Jonstad i Norsk folkeparti. Han skrev at medlemmer i partiet hadde observert at stadig flere i Brillelands butikker går med hijab.

Dette mente Jonstad var i strid med norske lover. Han ha kjeden forby hijab og heller utelukkende ansette etniske nordmenn.

Kjetil Engen i Brilleland skrev blant annet dette i sitt tilsvar: «Vi kommer – mer enn noen gang tidligere – til å jobbe hver eneste dag for å forsterke vårt inkluderende og mangfoldige Brilleland der alle mennesker er hjertelig velkommen – enten det er som ansatte eller kunder».

Engen la også svaret ut på sosiale medier og han har fått enormt mange tilbakemeldinger, blant annet på LinkedIn. Det har kommet hundrevis av positive kommentarer, delinger og mange tusen har likt svaret fra kjedelederen.

– Det er godt å se at man får slik respons når man tar et så tydelig standpunkt, sier Kjetil Engen til Dagbladet.